Vozačka dozvola

Do vozačke dozvole potrebno je sledeće:

 

  • LJEKARSKI PREGLED Obavlja se svakim radnim danom u prostorijama Doma zdravlja u Lukavcu. Potrebno je uplatiti 50KM.
  • OBUKA IZ TEORETSKOG DIJELA Odvija se u kabinetu autoškole u trajanju od 28 školskih časova (7 dana x 4 časa). Početak teoretske obuke je uslovljen prijavljenim brojem kandidata, odnosno minimalan broj za formiranje grupe je 5 kandidata. Termini predavanja odnosno termini početka ciklusa će biti istaknuti na sajtu. Cijena obuke je 140KM.
  • POLAGANJE TEORETSKOG DIJELA ISPITA Prijavu za polaganje teoretskog dijela ispita vrši autoškola. Potrebno je uplatiti 50KM, a o terminima ispita se odlučuje u ispitnom centru u Lukavcu, ovisno o broju prijavljenih kandidata.
  • OBUKA IZ PRUŽANJA PRVE POMOĆI Odvija se u prostorijama Crvenog Križa u Lukavcu. Obuka traje dva dana, a termini ispita su također ovisni o broju prijavljenih kandidata. Potrebna je uplata u iznosu od 82KM.
  • PRAKTIČNA OBUKA Poslije položenog teoretskog dijela ispita slijedi praktična obuka, tj. vožnja u trajanju od 35 školskih časova. Cijena obuke iznosi 700KM, a moguće je platiti u više rata bez kamata.
  • POLAGANJE PRAKTIČNOG DIJELA Po završenoj obuci slijedi polaganje praktičnog dijela ispita, a o terminima polaganja odlučuje ispitna komisija, prema broju prijavljenih kandidata. Prijavu za polaganje praktičnog dijela ispita vrši autoškola. Cijena polaganja je 105KM.
  • POTVRDA O POLOŽENOM ISPITU Potvrda o položenom ispitu se izdaje u ispitnom centru u Lukavcu. Potrebna je uplata u iznosu od 10KM.

 

 

NAPOMENA:Kompletnu obuku za vozača je moguće završiti za mjesec i po do dva mjeseca, ukoliko se teoretski i praktični dio ispita polože iz prvog pokušaja. Svako ponavljanje teoretskog ili praktičnog dijela ispita se ponovo plaća 50KM odnosno 105KM.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s